За нас

Савел ЕООД

Савел ЕООД е българска фирма за производство на мебели от масивна дървесина, МДФ и фурнировани плоскости с утвърдени позиции на местния и международния пазар.

Фирмата е основана в далечната 1993 година и от тогава доставя на своите клиенти продукция с високо качество.

През 2016 година Савел ЕООД разшири своето производство и произвежда клинозъбно снадени плоскости от букова и дъбова дърдесина.

Фирмата е оборудвана с високопроизводителни машини и разполага с квалифициран персонал, което гарантира качеството и срока на изпълнение на продукцията.

Фирмата от дълги години произвежда продукти за клиенти в Европейския съюз, специално обработени с екологично чисти масла на фирмите Saicos  и Auro.

 

Машинен парк

Машинния парк на Савел ЕООД е обoрудван с машини на фирмите:PADE,WEINIG, COSTA , BACCI

Социална отговорност

Фотоволтаична централа 

През 2022 година Савел ЕООД монтира на покрива на производствената си база фотоволтаична централа с мощност 90 KW. Централата покрива около 1/3 от годишния разход на електрическа енергия на фирмата. По този начин се спестяват около 32 000 кг. вредни емисии на година.

Централата произвежда годишно около 94000 КВ слънчева енергия,  без СО2 емисии.

Производство на пелети

Савел ЕООД преработва отпадъчните дървени стърготини от своето основно производство и произвежда от тях пелети като по този начин намаляваме количествата на отпадъците си до минимум.

Доказан ефект е, че заместването на изкопаемите горива като петрол, природен газ или пропан с отопление с пелети намалява емисиите на парникови газове , помага в борбата с промените в климата и опазване на околната среда.

Галерия със снимки

View the embedded image gallery online at:
https://savel-bg.com/za-nas#sigProId92e2a30caf
© 2017-2023 Савел ЕООД. Всички права запазени.